02.01.2023
AVUSTRALYA’DA İŞ GÜVENCESİ VE KIDEM TAZMİNATI
Türkiye’de giderek derinleşmekte olan ekonomik kriz, işçiler açısından iş güvencesinin önemini her geçen gün daha da artırmaktadır.
26.02.2024
TEKGIDA-İŞ SENDİKA AKADEMİSİ’NDEN 150 RAPOR
Türkiye’de, işçi sınıfı ve sendikacılık hareketi konusunda günümüzde araştırma yapanların başvuracakları bir uzmanlık kütüphanesi ve dokümantasyon merkezi bulunmamaktadır.
05.12.2023
CİNSİYET EŞİTLİĞİNE 286 YIL DAHA VAR!
BM’nin verilerine göre, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık devam ederse 2030 yılına kadar 340 milyondan fazla kadın ve kız çocuğu aşırı yoksulluk içinde yaşayacak. Cinsiyet eşitliğine ulaşmak için ise 286 yıl daha gerekecek…
15.11.2023
GIDA ENFLASYONUNDA ZİRVEDEYİZ
OECD’nin yayımladığı rapora göre, eylül ayı gıda enflasyonunda Türkiye zirveyi bırakmadı. Ortalama gıda enflasyonu yüzde 8,1 olurken Türkiye’de bu oran yüzde 75 oldu. İkinci ülke Macaristan bile yüzde 13,2’de kaldı.
24.10.2023
ETTE İTHALATA DAYALI STRATEJİ ÇOK RİSKLİ
Et ve Süt Kurumu (ESK)Ankara Kızılcahamam’da 7-9 Temmuz 2023 tarihlerinde “Et ve Süt Sektörünün Mevcut Durumu, Politikaları ve Geleceği” konulu bir çalıştay düzenledi. Çalıştaya özel sektör, kamu ve akademisyenlerden oluşan 56 kişi katıldı.
11.09.2023
POLONYA’DA İŞ GÜVENCESİ VE KIDEM TAZMİNATI
Türkiye’de giderek derinleşmekte olan ekonomik kriz, işçiler açısından iş güvencesinin önemini her geçen gün daha da artırmaktadır.
10.09.2023
BİZ DÜNYADA DEĞİL MİYİZ?
Çarşı-pazardaki etiketler dünyadan negatif ayrışmaya devam ediyor. Küresel gıda fiyatları pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşının yol açtığı krizi geride bıraktı.
04.09.2023
ÇEK CUMHURİYETİ’NDE İŞ GÜVENCESİ VE KIDEM TAZMİNATI
Türkiye’de giderek derinleşmekte olan ekonomik kriz, işçiler açısından iş güvencesinin önemini her geçen gün daha da artırmaktadır.
28.08.2023
PORTEKİZ’DE İŞ GÜVENCESİ VE KIDEM TAZMİNATI
Türkiye’de giderek derinleşmekte olan ekonomik kriz, işçiler açısından iş güvencesinin önemini her geçen gün daha da artırmaktadır.
27.08.2023
ET TÜKETİMİNDE AFRİKA LİGİNE DÜŞTÜK
Türkiye et tüketiminde Avrupa ve ülkelerinin 3’te 1’i seviyesinde kalıyor. Ortalama 37.3 kilogramlık et tüketimi ile Kongo, Tacikistan Fas gibi ülkeler ile aynı seviyeye geriledik.