05.06.2013
DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ VE ÖRGÜTLENME
Birçok basın organında yer aldığı gibi Türkiye´de 14 Mayıs tarihinde Dünya Çiftçiler Günü kutlandı. Bu tür etkinliklerle, çiftçileri anmak, yüklendikleri sorumluluklar kadar, sorunlannı kamuoyuyla paylaşmak oldukça önemlidir.
09.02.2024
DÜNYA NÜFUSUNUN YARISI AÇLIK SINIRINDA YAŞIYOR
Dünyada her yıl 25 milyon kişi yoksullar ordusuna katılıyor. Dünya nüfusunun %60’ı günde 2 dolardan az gelirle yaşıyor. Sadece Nijerya’da 100 milyona yakın insan aşırı açlık çekiyor.
15.08.2023
GIDADA YENİ RİSK YAŞLI ÇİFTÇİLER!
Tarımda yaşlanan nüfus, gıdanın geleceği için en büyük risk olarak görülüyor. Çiftçilerin yaş ortalaması 58’i geçti.
23.06.2022
ÇİFTÇİLER SAVAŞIYOR
Tarla yerine savaşa gitmek zorunda olan Ukrayna’daki çiftçiler nedeniyle ülkenin tarımsal üretiminde riskler devam ediyor.
06.12.2021
TÜRKİYE’DE ASGARİ ÜCRETİN GELİŞİMİ (UYGULAMA, 1968’DEN GÜNÜMÜZE)
Tekgıda-İş Sendika Akademisi’nin 22 Kasım 2021 tarihli raporunda Türkiye’de asgari ücrete ilişkin mevzuatın gelişimi ele alınmıştı.
23.06.2021
ÇİFTÇİLERİN TOPLAM BORCU 205 MİLYAR TL’Yİ AŞTI
Çiftçinin borcunun 205 milyar lirayı aştığını belirten ZMO Başkanı Suiçmez, barajlardaki su düzeyinin azlığı nedeniyle çiftçiye yeterli su verilmeyeceğini belirtti.
09.05.2017
ÇİFTÇİLERDEN TARİHİ BULUŞMA
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle Ankara buluşmasına hazırlanıyor. 14 Mayıs günü saat 12.00’de Tandoğan’da düzenlenecek miting için hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, mitinge Türkiye’nin 81 ilinden, 766 ziraat odasından katılım olacağı ifade edildi.
13.01.2024
GIDA MİLLİYETÇİLİĞİ ZORUNLU HALE GELDİ
2023 yılında çiftçi ve besiciyi vuran sorunları tek tek sıralayan TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, gıda ihtiyacının gıda milliyetçiliğini ön plana çıkardığını belirtirken “Üretici ve girdi fiyatları başta olmak üzere istikrarlı bir piyasa oluşturulmalı” uyarısı yaptı.
29.12.2023
TAT GIDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VİZYONUYLA TARIMIN VE GIDANIN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYOR
Sürdürülebilirliği “Herkesi iyi ve sağlıklı gıdaya ulaştıracak dönüşüme öncülük etmek için varız” misyonuyla tüm iş modellerinin odağına alan Tat Gıda, kurumsal kültürünün temellerini oluşturan “Kökümüz Değerler, Toprağımız Dünya, Emeğimiz İnsan ve Paylaştığımız Toplum” dört ana başlıktaki sürdürülebilirlik faaliyetlerini ve hedeflerini paylaştı.
23.11.2023
UMUT TOHUMLARI
Türkiye’nin yüzölçümü İngiltere’nin yüzölçümünden yaklaşık 3 kat daha büyük. Bu duruma rağmen gıda ürünlerine ulaşma maliyeti, İngiltere’ye kıyasla çok daha yüksek. Tarım ve gıda politikaları sorgulanmalı.
06.11.2023
KURTULUŞ SAVAŞI YILLARINDA SERMAYEDARLAR VE İŞVERENLERİN ÖRGÜTLÜLÜĞÜ
1919-1922 döneminde çok büyük oranda Avrupa sermayedarlarından, Levantenlerden, Rum-Ermeni-Yahudi sermayedarlarından oluşan Osmanlı sermayedar sınıfı, 1908-1918 dönemindeki kayıplarını bir ölçüde telafi ederek varlığını güçlendirdi.