23.11.2023
UMUT TOHUMLARI
Türkiye’nin yüzölçümü İngiltere’nin yüzölçümünden yaklaşık 3 kat daha büyük. Bu duruma rağmen gıda ürünlerine ulaşma maliyeti, İngiltere’ye kıyasla çok daha yüksek. Tarım ve gıda politikaları sorgulanmalı.
03.12.2021
MALİYET ÇOK ARTTI AMA TOHUMA ERİŞİMDE ENDİŞE YOK
Growtech örtü altı yetiştiriciliği fuarı kapsamında düzenlenen panelde “Pandemi, İklim Değişikliği ve Tohumun Önemi” tartışıldı.
09.11.2021
TOHUMDA “HER ŞEY İTHAL” DEMEK DE “KENDİMİZE YETERİZ” DEMEK DE DOĞRU DEĞİL
Tohum konusundaki tartışmalar gündemden düşmüyor.
22.11.2020
ÇİFTÇİYE DESTEK ATA TOHUMA CAN SUYU
Orta Anadolu Kalkınma Ajansının destek programıyla, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için hayata geçirilecek projelere toplam 15 milyon lira destek sağlanacak.
06.11.2020
MERCİMEK VE YAĞLIK AYÇİÇEĞİ TOHUMUNDA GÜMRÜK VERGİLERİ DÜŞÜRÜLDÜ
Mercimek ve yağlık ayçiçeği tohumunda gümrük vergileri düşürüldü. İthalat Rejimi Kararına Ek Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
21.02.2020
TOHUMDA YERLİ VE MİLLİ OLMALIYIZ
Gıda sektörü stratejik bir sektör. Özellikle tohumda yerli ve milli olmamız lazım
16.10.2019
DÜNYA GIDA GÜNÜ’NDE TOHUM VE TARIMIN ÖNEMİ
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) 16 Ekim 1945 yılında kuruldu. FAO’ nun kuruluş yıldönümü “Dünya Gıda Günü” olarak kutlanıyor.
15.09.2019
VERİM VE KALİTELİ ÜRÜN İÇİN SERTİFİKALI TOHUM ŞART
Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Başkanı Savaş Akcan, çiftçilerin sertifikalı tohum kullanmaları halinde çeşide ve yetiştirme koşullarına göre verimin yüzde 25´e kadar artabileceğini belirterek, Verim ve kaliteli ürün için sertifikalı tohum şart dedi.
17.08.2019
YERLİ TOHUM ÜRETİMİNDE REKOR ARTIŞ
Türkiye´nin yerli tohum üretimi, bu alanda devlet eliyle yürütülen çalışmalar ve özel sektörün de devreye girmesiyle büyük ölçüde arttı.
28.03.2019
TOHUMLUK SOĞANIN FİYATI 25 TL’YE ÇIKTI
Kütahya´nın Simav ilçesinde, çarşamba günleri kurulan halk pazarında, tohumluk arpacık soğanı, kilosu 25 liradan satılıyor.
18.01.2018
PİYASA ÇOKULUSLU ŞİRKETLERLERDE YEREL TOHUM İSE ENGELLENİYOR
Gıda zincirinin ilk halkası olan tohum, biyolojik ve kültürel çeşitliliğin temelini oluşturur. Kaliteli tohumun verimliliğin ve üretimin artırılmasında, üretim maliyetinin düşürülmesinde çok önemli bir rolü vardır.
22.09.2017
VERİMİ YÜZDE 25 ARTIRAN SERTİFİKALI TOHUMU KULLANMAK ŞART
Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Başkanı Kamil Yılmaz, çiftçilerin sertifikalı tohumluk kullanmaları halinde yerine göre verimin yüzde 25´e kadar, hibrit tohumlarda ise yüzde 100 oranında artabileceğini söyledi.