Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia

ARTAN FİYATLAR KIRMIZI ET TÜKETİMİNİ AZALTTI

13.10.2023

ARTAN FİYATLAR KIRMIZI ET TÜKETİMİNİ AZALTTI

Fiyatlardaki yüksek artış ve alım gücünün azalmasından dolayı kırmızı et tüketiminde düşüş yaşanırken, kesimlik hayvan varlığı da azalıyor.

ET TÜKETİMİNDE AFRİKA LİGİNE DÜŞTÜK

27.08.2023

ET TÜKETİMİNDE AFRİKA LİGİNE DÜŞTÜK

Türkiye et tüketiminde Avrupa ve ülkelerinin 3’te 1’i seviyesinde kalıyor. Ortalama 37.3 kilogramlık et tüketimi ile Kongo, Tacikistan Fas gibi ülkeler ile aynı seviyeye geriledik.

PANDEMİDE GIDA TÜKETİM BAĞIMLILIĞI MUTLU ETTİ

18.09.2021

PANDEMİDE GIDA TÜKETİM BAĞIMLILIĞI MUTLU ETTİ

Araştırma pandeminin birinci dalgasının yaşandığı 20 Temmuz-10 Ağustos ile ikinci dalgasına denk düşen 20 Kasım-10 Aralık 2020 tarihleri arasında iki ayrı dönemde gerçekleştirildi.

AVRUPA’DA ET TÜKETİMİ AZALIYOR

07.07.2021

AVRUPA’DA ET TÜKETİMİ AZALIYOR

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ile OECD’nin yayınladığı rapora göre Avrupalılar et yerine süt ürünleri ve sebzeye yöneliyor.

BAKLİYAT TÜKETİMİ ARTIYOR, TÜKETİM ALANLARI GENİŞLİYOR

25.05.2021

BAKLİYAT TÜKETİMİ ARTIYOR, TÜKETİM ALANLARI GENİŞLİYOR

Bakliyat sektöründe hem tüketim alanları hem de dış ticaret açısından son yıllarda önemli değişimler yaşanmaktadır. Tarım ve gıda sektörünün stratejik öneminin her geçen yıl arttığı dikkate alındığında ülkemiz açısından bu sürecin iyi analiz edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

YUMURTA, TAVUK VE BALIK TÜKETİMİ AZALDI

07.05.2021

YUMURTA, TAVUK VE BALIK TÜKETİMİ AZALDI

Tüketici Hakları Derneği’nin AB desteğiyle hazırladığı ‘Pandemide Yoksulların Temel Gıdalara Erişimi’ başlıklı anket, pandeminin yoksulların temel gıdalara erişiminde yarattığı zorlukları ortaya koydu.

MAKARNA TÜKETİMİ YÜZDE 25 ARTARKEN KIRMIZI ET TÜKETİMİ 30 AZALDI

02.11.2020

MAKARNA TÜKETİMİ YÜZDE 25 ARTARKEN KIRMIZI ET TÜKETİMİ 30 AZALDI

Pahalılık yurttaşı vurmaya devam ediyor. Bu yıl makarna tüketimi yüzde 25 artarken, kırmızı et tüketimi yüzde 25-30 azaldı.

TÜKETİM HARCAMALARIYLA İLGİLİ SON 10 YILLIK BÖLGESEL SONUÇLAR İLGİNÇ VERİLER İÇERİYOR

20.09.2020

TÜKETİM HARCAMALARIYLA İLGİLİ SON 10 YILLIK BÖLGESEL SONUÇLAR İLGİNÇ VERİLER İÇERİYOR

TÜİK’in “Bölgesel Hanehalkı Tüketim Harcaması” çalışmasının son 10 yıllık sonuçlarına bakınca, bölgesel gelişmişlik açısından batıdaki yığılmanın arttığı görülüyor.

KORONAVİRÜSLE DEĞİŞEN TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI

12.05.2020

KORONAVİRÜSLE DEĞİŞEN TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI

Yaşamımızı, sağlığımızı daha ne kadar süre ile olumsuz etkileyeceği net olarak bilinmeyen yeni koronavirüsün (COVID-19) önemli etkilerinden birisi de özellikle gıda ürünlerindeki tüketim alışkanlıklarını değiştirmesi oldu.

SANAYİ HENÜZ TOPARLANMADI TÜKETİM TARAFINDA İŞLER ARTTI

15.01.2020

SANAYİ HENÜZ TOPARLANMADI TÜKETİM TARAFINDA İŞLER ARTTI

Türkiye ekonomisi bir yılı aşkın zamandır süren krizin etkileriyle yön buluyor. Dün açıklanan üç önemli endeks dipten dönüşün ürkek adımlarla sürdüğünü gösterdi

GELİR DÜŞTÜ, TÜKETİM AZALDI PİYASA DURDU

12.01.2020

GELİR DÜŞTÜ, TÜKETİM AZALDI PİYASA DURDU

Ekonomiyi canlandırabilmek için birbiri ardına açılan paketler, indirilen vergi ve faizler de işsizlik, enflasyon ve zamlar yüzünden geliri gittikçe eriyen, satınalma gücü düşen tüketiciyi alışverişe yönlendiremedi.

“SÜT, ÜRETİMİ VE TÜKETİMİ İLE REFAH YARATACAK BİR EKONOMİK FAALİYETTİR”

28.09.2019

“SÜT, ÜRETİMİ VE TÜKETİMİ İLE REFAH YARATACAK BİR EKONOMİK FAALİYETTİR”

Bundan 12 yıl sonra, 2030´a gelindiğinde, dünya nüfusunun 8 milyar 600 milyon kişi olacağı öngörülüyor. Artan küresel nüfus, %35 daha çok gıda, %40 daha çok su ve %50 daha çok enerji talebi yaratacak.