13.10.2023
ARTAN FİYATLAR KIRMIZI ET TÜKETİMİNİ AZALTTI
Fiyatlardaki yüksek artış ve alım gücünün azalmasından dolayı kırmızı et tüketiminde düşüş yaşanırken, kesimlik hayvan varlığı da azalıyor.
27.08.2023
ET TÜKETİMİNDE AFRİKA LİGİNE DÜŞTÜK
Türkiye et tüketiminde Avrupa ve ülkelerinin 3’te 1’i seviyesinde kalıyor. Ortalama 37.3 kilogramlık et tüketimi ile Kongo, Tacikistan Fas gibi ülkeler ile aynı seviyeye geriledik.
18.09.2021
PANDEMİDE GIDA TÜKETİM BAĞIMLILIĞI MUTLU ETTİ
Araştırma pandeminin birinci dalgasının yaşandığı 20 Temmuz-10 Ağustos ile ikinci dalgasına denk düşen 20 Kasım-10 Aralık 2020 tarihleri arasında iki ayrı dönemde gerçekleştirildi.
07.07.2021
AVRUPA’DA ET TÜKETİMİ AZALIYOR
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ile OECD’nin yayınladığı rapora göre Avrupalılar et yerine süt ürünleri ve sebzeye yöneliyor.
25.05.2021
BAKLİYAT TÜKETİMİ ARTIYOR, TÜKETİM ALANLARI GENİŞLİYOR
Bakliyat sektöründe hem tüketim alanları hem de dış ticaret açısından son yıllarda önemli değişimler yaşanmaktadır. Tarım ve gıda sektörünün stratejik öneminin her geçen yıl arttığı dikkate alındığında ülkemiz açısından bu sürecin iyi analiz edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
07.05.2021
YUMURTA, TAVUK VE BALIK TÜKETİMİ AZALDI
Tüketici Hakları Derneği’nin AB desteğiyle hazırladığı ‘Pandemide Yoksulların Temel Gıdalara Erişimi’ başlıklı anket, pandeminin yoksulların temel gıdalara erişiminde yarattığı zorlukları ortaya koydu.
02.11.2020
MAKARNA TÜKETİMİ YÜZDE 25 ARTARKEN KIRMIZI ET TÜKETİMİ 30 AZALDI
Pahalılık yurttaşı vurmaya devam ediyor. Bu yıl makarna tüketimi yüzde 25 artarken, kırmızı et tüketimi yüzde 25-30 azaldı.
20.09.2020
TÜKETİM HARCAMALARIYLA İLGİLİ SON 10 YILLIK BÖLGESEL SONUÇLAR İLGİNÇ VERİLER İÇERİYOR
TÜİK’in “Bölgesel Hanehalkı Tüketim Harcaması” çalışmasının son 10 yıllık sonuçlarına bakınca, bölgesel gelişmişlik açısından batıdaki yığılmanın arttığı görülüyor.
12.05.2020
KORONAVİRÜSLE DEĞİŞEN TÜKETİM ALIŞKANLIKLARI
Yaşamımızı, sağlığımızı daha ne kadar süre ile olumsuz etkileyeceği net olarak bilinmeyen yeni koronavirüsün (COVID-19) önemli etkilerinden birisi de özellikle gıda ürünlerindeki tüketim alışkanlıklarını değiştirmesi oldu.
15.01.2020
SANAYİ HENÜZ TOPARLANMADI TÜKETİM TARAFINDA İŞLER ARTTI
Türkiye ekonomisi bir yılı aşkın zamandır süren krizin etkileriyle yön buluyor. Dün açıklanan üç önemli endeks dipten dönüşün ürkek adımlarla sürdüğünü gösterdi
12.01.2020
GELİR DÜŞTÜ, TÜKETİM AZALDI PİYASA DURDU
Ekonomiyi canlandırabilmek için birbiri ardına açılan paketler, indirilen vergi ve faizler de işsizlik, enflasyon ve zamlar yüzünden geliri gittikçe eriyen, satınalma gücü düşen tüketiciyi alışverişe yönlendiremedi.
28.09.2019
“SÜT, ÜRETİMİ VE TÜKETİMİ İLE REFAH YARATACAK BİR EKONOMİK FAALİYETTİR”
Bundan 12 yıl sonra, 2030´a gelindiğinde, dünya nüfusunun 8 milyar 600 milyon kişi olacağı öngörülüyor. Artan küresel nüfus, %35 daha çok gıda, %40 daha çok su ve %50 daha çok enerji talebi yaratacak.