TGS’NİN ÜYELERİ YOK SAYILDI
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan işkolu istatistiklerinde 2 binin üzerinde üyesi bulunmasına rağmen, üye sayılarının 835 gösterilmesini protesto etti.
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan işkolu istatistiklerinde 2 binin üzerinde üyesi bulunmasına rağmen, üye sayılarının 835 gösterilmesini protesto etti.
Çalışma Bakanlığı önünde açıklama yapan TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi, açıklanan istatistiklere göre toplam işçi sayısının yüzde 10’unun bile sendikalı olmadığına dikkat çekti. İstatistiklerdeki dikkat çeken diğer bir ayrıntının da basın, yayın ve gazetecilik işkolunda yaşandığını bildirdi. Ocak ayında işkollarının birleştirilmesinin ardından toplam çalışan sayısının 104 bin olduğu basın, yayın ve gazetecilik işkolunda, Temmuz istatistiklerine göre çalışan sayısının 95 bin 145 olduğunu belirtti.
İpekçi, işkolunda Basın-İş, TGS ve Medya-İş sendikaları örgütlü. Ocak istatistiklerinde sadece Türk-iş’e bağlı Basın-İş yüzde 1 ‘lik işkolu barajını aşarken, Temmuz istatistiklerinde Medya-iş’te barajı aştı" dedi.
Medya-is ‘örgütcük’
Sadece Anadolu Ajansı’nda örgütlü olan Medya-İş’e yetkinin verilmesini "Örgütçüklere verilen yetki" diye nitelendiren İpekçi, "AKP hükümetinin baskısı ile AA çalışanları zorla TGS’den istifa etti. Yeni kurdurulan Medya-İş’e üye yapılmalarının ardından bu sendikaya yetki verildi. Ocak ayı istatistiklerinde 500 civarında üyesi olan Medya-İş’in üye sayısını, herhangi bir medya kuruluşunda örgütlenmemesine rağmen 959’a çıkartması dikkat çekici değil mi? Sendikamızın 2 bini aşkın üyesi olmasına rağmen Bakanlık istatistiklerinde üye sayısı 835 olarak gösterildi. Ulusal Kanal, Aydınlık Gazetesi, Birgün, Hayat TV başta olmak üzere çok sayıda üyemiz görmezden gelindi. Biz bu konuda görüşmek için Bakanlıktan talepte bulunacağız" diye konuştu. İpekçi ‘TGS’nin yürüttüğü basın özgürlüğü mücadelesi nedeniyle iktidarın rahatsız olduğunu ifade etti.