Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
16 Ocak 2014
TARIM BAKANLIĞI MÜSTEŞARI VEDAT MİRMAHMUTOĞULLARI İSO MECLİSİ’NDE KONUŞTU

İstanbul Sanayi Odası Taksim Odakule´deki Meclis binasında Et,Balık ve Süt Mamülleri Sanayii Meslek Komitesi toplantısını gerçekleştirdi.Toplantıya; İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları ile komite üyeleri katıldı.

TARIM BAKANLIĞI MÜSTEŞARI VEDAT MİRMAHMUTOĞULLARI İSO MECLİSİ’NDE KONUŞTU

İstanbul Sanayi Odası Taksim Odakule’deki Meclis binasında Et,Balık ve Süt Mamülleri Sanayii Meslek Komitesi toplantısını gerçekleştirdi.Toplantıya; İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları ile komite üyeleri katıldı. 

Üreten Değil Tüketen Bir Gençlik Var

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bahçıvan, amaçlarının Türkiye’nin sadece iç pazara değil, bölgesine ve dünyasına yetebilen bir Türkiye yaratmak olduğunu ifade etti. Bahçıvan, "Ne yazık ki gerek Türkiye gerekse dünyada, üretmekten daha çok tüketmekten statü kazanan bir gençlik var. Sanayici bir ailenin en önemli sorunu işler iyi gitse de, evlatlarına bu iş geleneklerini aktaramamasıdır. Gençler üretmeden daha kolay ve hızlı yollardan para kazanma peşinde koşuyor." diye konuştu. Vedat Mirmahmutoğulları da konuşmasında Türkiye’nin tarım alanındaki en büyük sorununun arazilerin ölçük büyüklüğünü kaybetmesi olduğunu savundu.

Döllenmiş Yumurtada Dışa Bağımlısınız

Daha sonra söz alan Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sait Koca sunumunu yaptığı sırada, Mirmahmutoğulları araya girerek, sektöre ilişkin şu eleştiride bulundu: " Döllenmiş yumurtada tamamen dışa bağımlısınız. Sorunlardan söz ediyorsunuz ama bunu yumurtacılar söylemiyor. Çünkü çoğu dışardakilerin bayisi konumunda."
Koca ise, döllenmiş yumurta konusunda gelişmelerin sağlanabileceğini fakat yetiştiricilikte kullanılan soya girdisinde dışa bağımlılığın sektör açısından daha kritik önemde olduğunu söyledi. Koca ayrıca, aşı ve ilaç konusunda da dışa bağımlı olunduğunu en azından aşının içeride üretiminin sağlanabileceğini kaydetti. 

Et İthalatı Sektörün Dibine Koyulan Dinamittir

sunumlar sonrası soruları cevaplayan Müsteşar Mirmahmutoğulları, et üretici  sanayicilerin et ırkı hayvan ithalatına yönelik dolaylı isteklerini sert bir şekilde eleştirdi. "Kırmızı ette asla ithalatın önünü açmak gibi bir düşüncemiz yok. İthalat bu sektörün dibine koyulan bir dinamittir." diyen Mirmahmutoğulları şöyle devam etti. "Süt ırkında arza hiçbir sıkıntı yok. Hayvancılığa et tipi besi ırkını koymak istiyoruz.
Türkiye şartlarına uygun bir tür için uygulamaya başladık. 3 yıl içinde bu türde saflık oranı %80’lere çıkacak. Bireysel bazda haklı olabilirsiniz ama süt fiyatı hala bıçak sırtı. Bunun kazancı materyalinden oluyor. Ne olur dışarıdan materyal sağlayıp bu sektöre zarar vermeyelim."
Mirmahmutoğulları,karkas et fiyatlarının ve maliyetinin yüksek olması nedeniyle dışarıdan ithal et tipi sığır et getirilmesini öneren bir sanayiciye de, "Fiyatlarda makul ölçülerde artışlar olabiliyor. Damızlık et ırkına müsaade ederiz ama besilik getiremezsiniz. 3 yıl sabredin." diye cevap verdi.

DİĞER HABERLER
TÜRK-İŞ AÇLIK SINIRI 20 BİN LİRANIN ÜZERİNE ÇIKTI
TÜRK-İŞ AÇLIK SINIRI 20 BİN LİRANIN ÜZERİNE ÇIKTI

Türk-İş’in çalışmasına göre ekim ayında açlık sınırı 20 bin TL’nin üzerine çıkarken, asgari ücret ile aradaki fark da 3 bin 430 TL oldu.

VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI
VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI

Samsun Şube sekreterimiz Çetin Çağlayan’ın eşi Aliyme Çağlayan vefat etmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır dileriz.

‘SAĞLIK BAKANLIĞI BİFET’İ DENETLESİN!’
‘SAĞLIK BAKANLIĞI BİFET’İ DENETLESİN!’

Sendikalı oldukları için işten atılan ve 3 aydır mücadele eden Polonez işçileri, şirkete fason üretim yaptığı gerekçesiyle Bifet önünde basın açıklaması yaptı.

ASGARİ ÜCRETE ENFLASYON KISKACI
ASGARİ ÜCRETE ENFLASYON KISKACI

İktidar, bir taraftan maaşlarda “geçmiş enflasyon” yerine “alternatif yöntemleri” gündeme getirirken diğer taraftan ücretlerin 2023’e göre eridiğini itiraf etti.