SÜTAŞ PATRONUNDAN TUHAF SAVUNMA
TÜSİAD Başkanlığından istifa eden Yılmaz, Sütaş´ta işçilerin sendikal nedenle işten atılmadığını, direniş alanına gübre dökülmediğini iddia etti. Yılmaz, Fıskiye patladı, ondan oldu dedi
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa eden Sütaş patronu Muharrem Yılmaz, Sütaş’ta işçilerin sendikalı oldukları için işten atılmadıldarını öne sürdü, Tekgıda-İş Örgütlenme SEKRETERİ Karlıkaya yanıtladı: "Çok sayıda üyemiz işten atıldı, zorla e-devlet şifreleri alınarak sendikadan istifa ettirildi."
CNN Türk’te önceki akşam katıldığı televizyon programında konuşan Yılmaz, ilginç açıklamalarda bulundu, işçilerin sendikalı oldukları için işten atıldığını kabul etmeyen Yılmaz, "Ben örgütlü toplumun bilincindeyim. Ben nasıl örgütlü isem işçiler de örgütlenmede özgür olmalılar. Ne ben ne bir yöneticim Sütaş’ta sendikaya karşı olabilir" dedi. Yılmaz, işçilerin sendikal nedenlerle değil, işyerinde huzursuzluk çıkarttıkları için işten çıkarıldıklarını iddia etti.
MÜCADELE 2 YILDIR SÜRÜYOR
Yılmaz’ın iddialarını gazetemize değerlendiren Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme SEKRETERİ Suat Karlıkaya, Sütaş’ta 2 yıldır örgütlenme mücadelesi verdiklerine dikkat çekerek "2012’de 30 arkadaşımız işten atılmıştı, işe iade davalarının çoğunu kazandık, mahkemeler sendikal tazminat ödenmesine hükmetti" dedi. Bu yıl da Sütaş’ta toplam 26 işçinin işten atıldığını vurgulayan Karlıkaya, "Üyelerimiz odalara çekilerek sendikadan istifaya zorlandı. Zorla e-devlet şifreleri alındı. Bu e-devlet şifreleriyle insan kaynakları bilgisayarlarından istifa ettirildiler" diye konuştu.
Fıskiyeyi Kim Patlattı!
SÜTAŞ patronu Muharrem Yılmaz’ın gübre savunması ise Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’i hatırlattı. İşçilerin direniş alanına gübre dökülmediğini savunan Yılmaz, "Bir yönetici hangi akılla bunu yapar. Benim hiçbir arkadaşım böyle bir şey yapmaz. Yapılan şu: Bir totemin altında yeşillendirme çalışması yapılıyor. Bu sırada fıskiye patlıyor. Toprağa katılmak üzere olan gübre bu sırada sıvılaşıyor. Bordur taşlarının orada biriken sıvı gübre biriken alandan bu taşların kırılması suretiyle etrafa yayılıyor" diye konuştu. Tekgıda-İş Örgütlenme SEKRETERİ Suat Karlıkaya, bu iddialara karşılık "O alanı görüntüleyen 3 kamera var. Muharrem Bey kamera kayıtlarını incelesin. 13 ton gübre döküldü, ardından jandarma çevreyi kirletme cezası yazdı, her yer temizlendi, yalnızca bizim direnişi sürdürdüğümüz alan temizlenmedi. Bizim akşam gitmemizin ardından toprak döküldü alana" dedi. İşçilerin işyerinde huzursuzluk çıkardığı yönündeki iddiayı da yalanlayan Karlıkaya, işçiler hakkında bu konuda tutulmuş tek bir tutanağın olmadığını söyledi.