GIDADA VERİMLİLİĞİ HIZLA ARTIRMAYA ÇALIŞMALIYIZ
Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar bilinçsizce karın doyurma devrinin bittiğini belirterek, insanoğlu bilinçli bir şekilde gıda üretebilme, hayvanları bilinçli şekilde besleme dönemine girdi. Bunun için de algoritma ve hesap lazım, mühendislik lazım dedi.
Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği (YAEM) 36. Ulusal Kongresi Yaşar Üniversitesi’nde yapıldı. Ana teması, "Tarım ve gıda değer zincirlerinde YAEM" olarak belirlenen kongrenin açılış konuşmasını yapan Fransa INSEAD’dan (Avrupa işletme Yönetimi Enstitüsü) Prof. Dr. Enver Yücesan, doğal kaynakların gittikçe azaldığını, ancak nüfusun hızla arttığını hatırlatarak tarım ve gıda sektöründe verimliliğin artırabilmesi için yöneylem araştırması ve endüstri mühendisliğine gereksinim duyulduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Yücesan, "Yüksek teknolojiye dayalı yatırımlarla, gıda sektörünün verimliliği son 50 yılda önemli ölçüde artmış olsa da 870 milyon kişi, hâlâ açlık ya da yetersiz beslenme sorunuyla karşı karşıya. Birleşmiş Milletler, 2050 yılında dünya nüfusunun 9 milyar kişiye ulaşacağını, bu nedenle de tatlı su gereksiniminin yüzde 30, enerjinin yüzde 50 ve gıdanın yüzde 70 artacağını öngörüyor. Bu koşullar altında YA/EM uzmanlarının tarım ve gıda tedarik zincirlerine eğilmelerinin zamanı çoktan geldi" dedi.
Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar bilinçsizce karın doyurma devrinin bittiğini belirterek, "insanoğlu bilinçli bir şekilde gıda üretebilme, hayvanları bilinçli şekilde besleme dönemine girdi. Bunun için de algoritma ve hesap lazım, mühendislik lazım" dedi. Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Teknoloji ve Operasyon Yönetimi Profesörü Enver Yücesan’a teşekkür plaketi verdi.