SAĞLIK BAKANLIĞINA DENETİM ÇAĞRISI
Bel Karper işçileri bayramda da kararlı bir şekilde grevlerini sürdürdü.
![SAĞLIK BAKANLIĞINA DENETİM ÇAĞRISI](https://www.tekgida.org.tr/wp-content/uploads/2021/07/koseyazilari.jpg)
Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, Sağlık Bakanlığına firmanın ürünlerinin laboratuvar ortamında da denetlenmesi için çağrıda bulundu.
Bel Karper işçilerinin başlattığı grev 70’inci gününde. İşçiler, bayramda da kararlı bir şekilde fabrika önünde grevlerini sürdürmeye devam etti. İşçilerin mücadelesi sürerken işverenin sağlıksız koşullarda üretim yaptığı öne sürüldü.
Aydınlık, Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu ile Bel Karper firması işçilerinin geldiği aşamayı ve işverenin aldığı tutumu konuştu.
Sendikal haklarını kazanmak için başlattıkları grevde 69 günü geride bırakan Bel Karper işçilerinin bayramda herkesin izinli olmasına rağmen kararlılıkla direniş çadırında ayakta olduğunu ifade eden Durdu, işverenin artık merdiven altı üretime girdiğini öne sürdü. Durdu “Burada insan sağlığını hiçe sayan bir üretim yapılıyor. Eskiden bir makinenin 15 dakika durması kabul edilemezdi. Çünkü peynirlerde mikrop üremesine sebep oluyordu. Şimdi öyle günler var ki makineler 8-10 saat duruyor.” dedi. Bu süre boyunca makinelerin içindeki peynirlerin bekletildiğini söyleyen Durdu “Arıza giderildikten sonra da üretim makinenin içindeki peynirlerle devam ediyor.” diye konuşu.
Halk sağlığını tehdit eden üretim koşullarının denetlenmesi ile ilgili olarak bilgi veren Durdu şöyle konuştu:
“Denetim sadece şikâyet üzerine oluyor. Denetime gelenler fabrikadaki düzene bakıyorlar. Fabrikadaki çalışma düzeni sağlığa elverişli, evet. Fakat grevden önceki ürünlerle bugünkü ürünlerin pH değerlerine laboratuvar ortamında bakılması gerekiyor. Bakmıyorlar.”
Peynir adı altında üretim yapıldığını ifade eden Durdu, Sağlık Bakanlığına denetimlerin artırılması ve ayrıntılandırılması için çağrıda bulundu.