BENİM KOCAM NE ZAMAN ÖLDÜ!
MADENCİ aileleri dün Soma´yı unutturmayacağız yürüyüşü düzenledi. Şehit madenci İsmail Coşkun´un eşi Hüsniye Coşkun, eşinin adının yazılı olduğu pankarta sarılarak Benim kocam ne zaman öldü! diyerek ağladı.
MADENCİ aileleri dün "Soma’yı unutturmayacağız" yürüyüşü düzenledi. Şehit madenci İsmail Coşkun’un eşi Hüsniye Coşkun, eşinin adının yazılı olduğu pankarta sarılarak "Benim kocam ne zaman öldü!" diyerek ağladı.
Mustafa Kaya’nın eşi Naciye Kaya ise miting kürsüsünde konuşma yaparken baygınlık geçirdi.
SOMALİ AİLELER ADALET İSTEDİ
MANİSA nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen maden ocağında yaşanan katliamın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen acısı hala dinmedi. 301 maden işçisinin şehit olduğu katliamı unutturmamak ve gerçek sorumluların yargı önünde hesap vermesi için şehit madencilerin aileleri ile Soma Sosyal Haklar Derneği tarafından ‘Adalet Mitingi’ düzenlendi. Ege Linyit İşletmeleri Müessese Müdürlüğü önünde toplanan bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve ölen madencilerin yakınlarından oluşan yaklaşık 3 bin kişi "Soma’yı unutmadık, unutturmayacağız" sloganıyla yürüyüş gerçekleştirdi. "Soma’yı unutmadık, unutturmayacağız", "Kaza değil cinayet, kaza değil katliam", "Ölmediler, öldürüldüler" sloganlarıyla yürüyen aileler gözyaşları içinde adalet talebini haykırdı. Eyleme katılan madencilerin yakınları, üzerinde hayatını kaybeden işçilerin isminin yazdığı madenci bareti ve fotoğraflarının basılı olduğu tişörtler giydi. Maden katliamında yaşamını yitiren 301 işçinin isimleri tek tek okundu, grup "Burada" diye cevap verdi. Şehit madencilerden İsmail Coşkun’un eşi Hüsniye Coşkun, eşinin isminin yazılı olduğu pankarta sarıldı. Fenalaşan Coşkun’u, yakınları yatıştırmaya çalıştı. Coşkun, "Benim kocam nasıl öldü, ne zaman öldü" diyerek ağladı. Aileler, Cengiz Topel Meydanı’na yürüdü. Alanda kurulu platformda hayatını kaybeden bazı işçilerin eşleri duygularını paylaştı. Şehit madenci Mustafa Kaya’nın eşi Naciye Kaya konuştuğu sırada bayıldı. Çevredekilerin yardımıyla platformdan indirilen Kaya’ya sağlık görevlileri müdahale etti.
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, taşeron sisteminin "katil" olduğunu kaydetti. Maden işçilerini siyaset, sermaye, sendika üçgenindeki kara deliğin yuttuğunu ifade eden Özel, şunları söyledi: "Maden şehitlerinin yakınlarına verilen sözlerin bir kısmı, mevcut işçilere verilen sözlerin çok azı tutuldu. İş güvenliği konusunda ise bir arpa boyunda yol alınamadı. 7 Haziran’dan sonra biz Soma’daki herkese sahip çıkacağız. Eynez’de ve diğer madenlerde işten çıkarılanlar Türkiye Kömür İşletmeleri’nin sendikalı işçisi olarak kamuda çalışacak, söz veriyoruz."