EVDE, İŞTE, SOKAKTA KADINA YÖNELİK ŞİDDETE SON!
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla BM (Birleşmiş Milletler) tarafından ilan edilen bir gündür.
BM’nin 1999 yılında 25 Kasım gününü kadına yönelik şiddete karşı mücadele günü olarak belirlemesinin sebebi, 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde baskıcı politikalara karşı mücadele eden Mirabel Kardeşler adlı üç kız kardeşin tecavüz edilerek vahşi bir şekilde öldürüldüğü olaya dayanmaktadır. Bu katliam tüm dünyada nefret uyandırırken, Mirabel Kardeşlerin mücadelesi kadın mücadelesine ilham verir.
Kadına yönelik şiddet, dünyada en yaygın insan hakkı ihlalleri arasında yer alıyor. Kadına yönelik şiddeti diğer şiddet türlerinden ayıran en önemli unsur bunun, toplumsal cinsiyet temelli şiddet olmasıdır.
İşyerlerinde esnekliğin, güvencesizliğin ve sendikasızlığın dayatıldığı, rekabetin, bireyselliğin yoğunlaştığı, çalışanlar arası iletişimin ve ortak hareket etme anlayışının azaldığı, neoliberal çalışma koşullarında işyerinde kadına yönelik şiddet artmaktadır. Kadınlar işyerinde uğradıkları fiziksel, ruhsal ve cinsel saldırılara karşı bir şey yapamıyor.
İşyerindeki şiddeti bertaraf etmek, kadınları güçlendirmek ve erkek egemenliğini zayıflatıcı politikalar geliştirmek gerekir. Biz sendikalı kadınlar olarak bu işi için mücadele veriyoruz ve bu mücadelemiz devam edecek.
• KADINLARI GÜÇSÜZLEŞTİREN, DENETİM ALTINA ALAN, TOPLUMSAL HAYATA KATILMASINI ENGELLEYEN HER TÜRLÜ ŞİDDETLE MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ.
• GÜVENCELİ İŞ , ŞİDDETSİZ BİR YAŞAM İSTİYORUZ!
• KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN OLMADIĞI BİR DÜNYA İSTİYORUZ!
• ŞİDDETTEN, TACİZDEN, MOBBİNGDEN ARINDIRILMIŞ İŞYERLERİ İÇİN HAYDİ KADINLAR SENDİKALARA!
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
KADIN KOMİSYONU