Emeğin Gücü, Emekçinin Yanındayız...
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
ANADOLU ETAP
ATAKEY
FELDA IFFCO
PERFETTİ VAN MELLE
KRAFT HEİNZ
SAFE SPİCE
SAGRA
İZTARIM
DOĞANAY
KESKİNOĞLU
BARRY CALLEBAUT
BEL KARPER
Cargill
Doğadan
Tarım Kredi Birlik
Bolez Piliç
Badem Su
İzmir Su
Elmacık Atasu
Sek_Süt
Yudum_Yag
ORYANTAL TÜTÜN PAKETLEME
Olin_Yag
NuhunAnkaraMakarnasi
Nestle_Su
Pinar
Savola
Pepsi
Tuborg_Bira
Nestle cereals
Yepaş Ekmek
Yesaş
Mey
Nestle
Mauri_Maya
Lipton_Dosan
Mondelez
TtlTutun
TrakyaBirlik
Tat
Tamek
Sırma Su
Sunel
KristalYag
Knorr_Besan
Kent_Cadbury
Efes
ELİT Cikolata
Erikli_Su
Eti
Evyap
Ferrero
Filiz Makarna
Timtas
Kavaklıdere
ibb kent ekmek
Hayat Su
Haribo
Frito Lay
BAT
Barilla_Makarna
Banvit
Aroma
Ankara Fırınları
Akmina
Alpin Su
Bimbo QSR
Bolca Mantı
BUNGE YAĞ
Chipita Gıda Üretim A.Ş.
Coca Cola
Damla Su
Danone
Dr Oetker
Agthia
13 Aralık 2013
GIDA GÜVENLİĞİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İÇİN VERİMLİLİK VE REKABET ŞART

TÜSİAD, OECD BIAC ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın katkılarıyla 4 Kasım’da düzenlenen ‘Sürdürülebilir ve Yenilikçi Tarım’ konulu konferansta, “Gıda güvenliği ve gıda güvenilirliği” ve “Türkiye’nin 2015 G20 Dönem Başkanlığı Gündemi” başta olmak üzere gıda ve tarım sektörünün geleceğini ilgilendiren konular ele alındı.

GIDA GÜVENLİĞİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İÇİN VERİMLİLİK VE REKABET ŞART

 TÜSİAD, OECD BIAC ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın katkılarıyla 4 Kasım’da düzenlenen ‘Sürdürülebilir ve Yenilikçi Tarım’ konulu konferansta, “Gıda güvenliği ve gıda güvenilirliği” ve “Türkiye’nin 2015 G20 Dönem Başkanlığı Gündemi” başta olmak üzere gıda ve tarım sektörünün geleceğini ilgilendiren konular ele alındı.

Açılışta konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, gıda güvenliğinin sürdürülebilmesi için en öncelikli konunun Türkiye’de tarımsal yapının verimliliğinin artırılması ve rekabetin uluslararası alanda sürdürülebilmesi olduğunu söyledi. Tarım ve tarıma dayalı sanayilerde Türkiye’nin rekabet gücüne yönelik bir destek rapor dizisi hazırlamayı planladıklarını kaydeden Yılmaz, “Bu çalışmanın Türkiye’nin, AB Ortak Tarım Politikasına ve DTÖ normlarına uyumuna hizmet etmesini amaçlıyoruz.” dedi. Uluslararası Gübre Sanayi Birliği (IFA) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Mete de, gübre endüstrisinin 2008-2016 arasında artan gıda üretimi ihtiyacını karşılamak için 120 milyon doların üzerinde yatırım yapacağını kaydetti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları ise dünyada tarım arazilerinin büyük bir bölümünün başka ülkeler tarafından ya satın alındığını ya da kiralandığını vurguladı. Mirmahmutoğulları, “Dünyadaki 8 ülkenin artık kendine ait bir toprağı kalmadı. En son Çin, Ukrayna’da 3 milyon hektarlık bir alanı kapattı. 206 milyon hektar başka ülkelere geçmiş durumda.” dedi. G20 Tarım Bakanları Konferansını Türkiye’de yapmak üzere talepte bulunduklarını da belirten Müsteşar Mirmahmutoğulları, “İnşallah 2015 yılında, ana tema gıda güvenliği ve güvenilirliği olacak şekilde G20 Tarım Bakanları Toplantısını İstanbul’da düzenleriz.” diye konuştu.
Konferans kapsamında gıda güvenliği ve güvenilirliği ile Türkiye’nin 2015 yılı G20 Başkanlığı çerçevesinde gıda ve tarım sektörüne ilişkin önceliklerin tartışıldığı iki ayrı panel gerçekleştirildi.
5. İzmir İktisat Kongresi’ndeki “Tarım ve Gıda Sektöründe Dönüşüm” başlıklı panelde ise Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Güneş, Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Petek Ataman, Setbir Başkanı Murat Yörük, TZOB Başkan Danışmanı Hüseyin Coşkun ve TEPAV’dan Ozan Acar konuya ilişkin görüşlerini dile getirdi.
DİĞER HABERLER
AROMA’DA TİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI
AROMA’DA TİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Aroma Bursa Meyve Suları ve Gıda işletmesinde yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, İstanbul’da yapılan toplantıyla başladı.

BEKLENEN FİYATLAR AŞILIRSA TEMMUZ ZAMMI OLABİLİR
BEKLENEN FİYATLAR AŞILIRSA TEMMUZ ZAMMI OLABİLİR

Asgari ücretin kişisel olarak daha yüksek bir oranda açıklanacağını düşünüyordum. Bunun nedeni olarak da Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon düzeyini yüzde 45 olarak öngörmesiydi.

MİLYONLARIN UMUDU YİNE KIRILDI
MİLYONLARIN UMUDU YİNE KIRILDI

Yeni asgari ücret çalışanların umudunu değil yükünü artırdı. Barınma, gıda, sağlık harcamalarındaki artış yüzde 100’ü geçerken asgari ücret yüzde 30 arttı.

AÇLIK SINIRININ ALTINA İNER
AÇLIK SINIRININ ALTINA İNER

Ekonomist Hayri Kozanoğlu, “Açlık sınırı Kasım itibarıyla 20 bin 562 TL 22 bin 104 TL asgari ücret, en geç Şubat 2025’te açlık sınırının altına düşer” ifadelerini kullandı.