GIDA İSRAFININ BOYUTU YILLIK 214 MİLYAR LİRAYA ULAŞTI
Tüketicinin ne yediğini içtiğini öğrenmesine imkân veren ambalajlı gıdalar, israfın önlenmesinde de önemli rol oynuyor.
Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Şemsi Kopuz, "Tüketicinin ne yediğini içtiğini öğrenmesine imkân veren ambalajlı gıdalar, israfın önlenmesinde de önemli rol oynuyor." ifadelerini kullandı. Şemsi Kopuz, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, tüketicilere ambalajlı gıdalan tercih ederek, israfı önlemeleri çağrısı yaptı. Kopuz, 2050 yılında 10 milyara ulaşacağı öngörülen dünya nüfusunu beslemek için gıda üretiminin yüzde 60-70 artması gerektiğinin hesaplandığına dikkati çekerek, durum böyle iken her yıl dünyada üretilen 4,5 milyar ton gıdanın 1,3 milyar tonunun tüketilmeden çöpe gittiğini ifade etti.