GÜNDE 4 MİLYON EKMEK ÇÖPE GİDİYOR
Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ufuk Tansel Şireli, Türkiye´de günde 4.9 milyon ekmeğin israf edildiğini belirtti.
Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ufuk Tansel Şireli, Türkiye’de günde 4.9 milyon ekmeğin israf edildiğini belirtti. Prof. Dr. Şireli, "Dünya nüfusunun 12’de 1’i, atılan gıdalarla beslenebiliyor" dedi. Prof. Dr. Şireli şunları söyledi: "israf konusunda özellikle toplumsal boyutta davranışsal alışkanlıklar var. Günlük olarak evimize aldığımız ekmeklerin muhafazasından tutun da paketlenmesine, saklanmasına kadar. Geçtiğimiz yıllar içerisinde kaybedilen, kazanılan ekmeklerle veya ürünlerle yüzlerce okul, yüzlerce köprü, onlarca bina ve fabrika yapılabilirdi." Şireli, ekmek israfında Suudi Arabistan ve Endonezya’nın ilk sıralarda yer aldığını sözlerine ekledi.