İĞNEDEN İPLİĞE YÜZDE 122 ZAM ASGARİ ÜCRETLİYE YÜZDE 65
İğneden ipliğe yüzde 122 zam asgari ücretliye yüzde 65.
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eliyle enflasyonu düşük gösteren iktidarın, vergi, harç ve cezalara yüzde 122.9 zam yapacağım ancak 2 ay sonra yıllık enflasyonun yüzde 65 civarında açıklanıp, asgari ücretin bu oranda zamlanacağına dikkat çekti.
Hükümetin, TÜİK’in aldığı talimatla birlikte 2 ay sonra açıklanması beklenen yüzde 65 civarındaki enflasyonla maaşlara zam yapacağını belirten Karabat, “Ama AKP yüzde 122.9 üzerinden vergi, harç ve cezaları artırıyor” ifadelerini kullandı.
Karabat, Yeniden Değerleme Oranı’nın en son 1994 krizinde yüzde 107.6 olduğunu vurgulayarak ülkedeki ekonomik çöküşün boyutuna dikkat çekti.
Halkla resmen dalga geçiyorlar
Milletvekili Özgür Karabat, “Bakan Nebati çıkmış, “AKP döneminde kimse ‘Beni enflasyona ezdirdiler’ diyemez” lafını söylemiş. Halkla artık resmen dalga geçmektir bu. TÜİK’in enflasyonu halkı ezmiyorsa buyurun siz de aynı oranda yeniden değerleme oranını kabul edin” ifadesini kullandı.