Sendikalar, Kadın İşçiler ve Sosyal Medya EĞİTİMi Tekgıda-İş Sendikası Genel Merkez’inde devam ediyor
Toplumsal Araştırma ve EĞİTİM Merkezi-TAREM’ in TEKGIDA-İŞ Sendikası ve Alternatif Bilişim Derneği’yle birlikte yürüttüğü "Sendikalar, Kadın İşçiler ve Sosyal Medya EĞİTİM Programı’ nın üçüncü ayağı TEKGIDA-İŞ Sendikası Genel Merkezin ’de Kadın Komisyonu ile Temsilci kadın üyelerimize yönelik eğitimle devam ediyor.
EĞİTİME KADIN KOMİSYONU ÜYESİ VE TEMSİLCİ İŞÇİ KADINLAR KATILIYOR
Elit Çikolata ve Evyap fabrikasında çalışan Kadın komisyonu üyelerimiz ve Temsilci kadınların katıldığı eğitim programının üçüncü ayağı 21 Mart Perşembe günü gerçekleştirilen açılışını Genel EĞİTİM SEKRETERİmiz Sn Mustafa AKYÜREK ile Kadın Komisyonu Başkanımız Neslihan Taşoluk NAKAŞ yaparken açılış dersini İstanbul Bilgi Üniversitesi’ Öğretim Üyesi ve Alternatif Bilişim Derneği üyesi Dr. Özgür Uçkan ve TAREM Genel Koordinatörü Gökhan Biçici yaptı.
YURTTAŞ GAZETECİLİĞİ VE DİJİTAL AKTİVİZM
"Yurttaş Gazeteciliği ve Dijital Aktivizm" başlıklı sunumda, internet ve sosyal medya alanında son yıllarda yaşanan gelişmelerin başta işçi hareketi olmak üzere, toplumsal dönüşüm süreçlerinin temel dinamiklerine sunduğu olanaklar ele alındı. Sunumda, 2008 krizi sonrası gerçekleşen ekonomik, siyasal kırılmaların yol açtığı toplumsal sonuçlar, Arap Halk isyanlarından İspanya Öfkeliler hareketine, Yunanistan’da yaşanan çöküş ve kitle gösterilerinden Latin Amerika’daki gelişmeler kadar geniş bir çerçevede ele alınırken, yeni iletişim araçlarının bu süreçteki rolü irdelendi.
SENDİKALARIN İNTERNET KULLANIMINDAKİ DENEYİMLERİ VE SINIRLILIKLARI
Sendikaların internet kullanımı açısından içinde bulunduğu sınırlılığın ve bu sınırlılığın nedenlerinin de tartışıldığı eğitimde; SEKA direnişinden YÖRSAN direnişine, UPS direnişinden THY direnişine kadar son yılların işçi hareketlerinde internet ve sosyal medyanın olumlu kullanımına ilişkin örnekler de tartışıldı.
Ancak genel olarak sendikaların bu alanda ortaya çıkan olanakları etkin bir şekilde kullanmaktan çok uzak olduğu ve yürütülen bu projenin sendikaların bu alandaki kurumsal kapasitelerini güçlendirmek için büyük önem taşıdığı da vurgulandı.
KADIN İŞÇİLER SORULAR VE YORUMLARLA CANLI KATILIM SAĞLIYOR
EĞİTİMde Kadın işçilerin de sorular ve yorumlarla canlı bir biçimde katıldığı Toplam 6 gün ve 36 saat süren eğitim sonunda katılımcılar sertifika alacak.
Proje bitiminde Bir eğitim kitabının ve eğitim videosunun da hazırlanarak genel sendikal kamuoyun ilgisine sunulacağı proje İsveç Konsolosluğu’nun desteğiyle devam etmektedir.