SANATÇILAR TEKEL İŞÇİLERİ İLE BULUŞTU
Erdoğan’ın davetiyle kurulan sultan sofrasıyla aynı saatlerde Maltepe Nâzım Kültürevi’nin organize ettiği kahvaltıda birçok sanatçı TEKEL işçileriyle buluştu.
Erdoğan’ın davetiyle kurulan sultan sofrasıyla aynı saatlerde Maltepe Nâzım Kültürevi’nin organize ettiği kahvaltıda birçok sanatçı TEKEL işçileriyle buluştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın düzenlediği açılım kahvaltısına bir yanıt olarak Nâzım Kültürevi’nce düzenlenen kahvaltıda çok sayıda aydın ve sanatçı, Ankara’daki direnişlerinin ilk günlerinden itibaren Türkiye’nin tüm kentlerinden işçilerin ortaklaşmasına atıfla Başbakan’a “Asıl açılımı biz yaptık” diyen TEKEL işçileriyle buluştu.
İstanbul’daki erken bahar havasının da etkisiyle herkesin yüzünde gülümsemelerle paylaştığı sofrada simitler yenip çaylar içilirken, sanatçılarla işçiler sohbet ettiler. Bazı sanatçılar ve TEKEL işçileri de konuşma yaparak kahvaltıda bulunanlara seslendiler.
Kahvaltıya Yılmaz Onay, Ataol Behramoğlu, Nejat Yavaşoğulları, Metin Coşkun, Orhan Aydın, Selçuk Uluergüven, Yavuz Top, Erdal Erzincan, Mercan Erzincan, Pınar Sağ, Onur Behramoğlu, Atilla Özsever, Reis Çelik, Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu, İrfan Ertel, Şefik Asan, Mustafa Ziya Ülkenciler ve Tuğrul Keskin katıldılar. Çok sayıda sanatçı ise çağrıcısı oldukları kahvaltıya işleri nedeniyle katılamadılar ancak birer mesaj gönderdiler.
‘YALAKALIK’
Selçuk Uluergüven, kahvaltıda bulunmaktan çok mutlu olduğunu, hemen koşup geldiğini belirterek “Artık yaştan dolayı Ankara’ya gidememiştim. Ancak aklım hep TEKEL işçilerindeydi, her dakika takip ediyordum. Ben bunun çok önemli, çok değerli olduğunu düşünüyorum” dedi. Uluergüven, Erdoğan’ın toplantısına niye katılmadığı yönündeki soruya “Neyseki beni davet etmediler. Zaten gitmezdim ama, o daveti almak dahi utanılacak birşeydir” şeklinde yanıt verdi. Uluergüven, o toplantıya katılanlar için “Her devirde böyle yalakalıklar çıkar. Giden dostlara acıyorum, çünkü bir sanatçıya yakışmayan bir hareket. Erdoğan bizle kahvaltı etmeyi hak edecek bir adam değil” değerlendirmesinde bulundu.
Ataol Behramoğlu, çok anlamlı, çok değerli bir buluşma olarak nitelediği kahvaltı için “Tam da Recep Tayyip’in Dolmabahçe’de bir padişah özentisiyle verdiği kahvaltı saatinde burada işçilerle emekten yana aydınların, sanatçıların bir araya gelmesi Türkiye için çok anlamlı bir mesaj” dedi.
Yılmaz Onay, Başbakan’ın kahvaltısına diyecek bir şeyi olmadığını, AKP’nin sıkıştığı için bunları yapmak zorunda olduğunu vurgulayarak, “Oraya giden arkadaşlara seslenmek istiyorum ben. Aynaya nasıl bakacaklar yarın, bilmiyorum ben. Biz buraya gelerek kaderimizi işçilerle ortaklaştırdığımızı gösterdik” dedi. Ergenekon davasını Reichstag davasına benzeten Onay, Türkiye’deki rejimin adının belli olduğunu, bunun bir faşizm olduğunu belirtti.
Kahvaltıya katılan TEKEL işçileri de onlarla birlikte olan sanatçılarla gurur duyduklarını belirterek, “Biz direnişimizden önce bu sanatçılarla, aydınlarla buluşmayı hayal bile edemezdik. Bize verdikleri destek bizleri çok mutlu etti. Erdoğan’ın sultan sofrası kurmuşken, halkın sanatçıları burada bizlerle birlikte oldu” dediler.