SÜTÇÜLERİN DİRENİŞİ
Antalya Sütçüler ve Yoğurtçular Odası Başkanı Bahattin Ekin, bitme noktasına gelen sokak sütçülüğü için Tekelleşme, fabrikalaşma ve şehirleşme düzeyi arttıkça, vatandaşların inekten para kazanma durumları azalıyor ama buna direnmeye çalışıyoruz dedi.
Antalya Sütçüler ve Yoğurtçular Odası Başkanı Bahattin Ekin, bitme noktasına gelen sokak sütçülüğü için "Tekelleşme, fabrikalaşma ve şehirleşme düzeyi arttıkça, vatandaşların inekten para kazanma durumları azalıyor ama buna direnmeye çalışıyoruz" dedi.
Bilinenin aksine kapalı sütlerin daha sağlıksız olduğunu ve üzerinde oynanmış olduğunu belirten Bahattin Ekin " doğal süt her zaman için daha iyidir. Günümüzde marketlerde satılan kapalı sütler vitamini alınmış sütlerdir. İçindeki vitamini aldıktan sonra gerekli ilaçlamaları yapıyorlar ve altı ay bir sene dayanıklı hale geliyor Ama sağlıklı süt dayanmaz. Sütün en fazla dayanacağı zaman maksimum dört gündür" dedi.