TARİHİN EN BÜYÜK İŞÇİ SÜRGÜNÜ!
TORBA yasa 1 Ağustostan itibaren uygulanmaya başlanacak. Buna göre belediyelerde çalışan 51 bin işçi, Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığının taşra teşkilatlarına gönderilecek.
TARİHİN EN BÜYÜK İŞÇİ SÜRGÜNÜNE KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
TORBA yasa 1 Ağustostan itibaren uygulanmaya başlanacak. Buna göre belediyelerde çalışan 51 bin işçi, Emniyet Müdürlüğü ve Milli EĞİTİM Bakanlığının taşra teşkilatlarına gönderilecek.
BELEDİYE İŞÇİLERİ, GENEL-İŞ’İN ÇAĞRISIYLA TORBA YASAYA KARŞI ALANA ÇIKTI
Tarihin en buyuk işçi sürgününe karşı ortak mücadele çağrısı 1 Ağustosta uygulamaya geçecek olan torba yasada yer alan maddeye göre 51 bin belediye işçisi Emniyet Müdürlüğü ve Milli EĞİTİM Bakanlığının taşra teşkilatlarına sürgün edilecek. Genel-İş Sendikasının çağrısıyla alanlara çıkan belediye işçileri, 1 Ağustostan itibaren yürürlüğe girecek zorunlu sürgünü protesto etti. Torba yasada yer alan ve 51 bin işçinin başka il ve kamu kurumlarına gönderilmesini içeren düzenlemenin geri çekilmesini isteyen belediye işçileri, sürgünün durdurulması için işkollarında örgütlü tüm sendikaları ortak mücadeleye çağırdı.
GENEL-İŞ üyesi işçiler, yasanın tarihin en büyük işçi sürgününü getirdiğini belirterek, buna karşı iş kollarında örgütlü tüm sendikaları ortak mücadele etmeye çağırdılar.
"Genel-İş ile birlikte eylem yapmak istemiyorsanız hiç değilse kendiniz bir şey yapın" diyen işçiler, bu mücadelenin saldırıları durdurmak için önemli olduğuna dikkat çektiler.
Genel-İş Sendikasının çağrısıyla ülke genelinde alanlara çıkan belediye işçileri, sürgünü durdurmak için mücadele edeceklerini bildirdi. İşçiler yeni Meclisi de göreve çağırdı.
Ankara’da Çankaya ve Yenimahalle Belediyesi çalışanları öğle paydosunda Sakarya Meydanı’nda buluşarak, yeni Meclis’e seslendi. "Köle değil emekçiyiz, işçiyi köleleştiren torba yasarım 166. maddesi iptal edilsin" pankartını açan işçiler, "AKP yasanı al basma çal", "Sürgün yasası geri çekilsin" sloganları attılar.
YENİ MECLİS GÜNDEME GETİRSİN
Genel-İş Genel Başkanı Erol Ekici, belediyelerde çalışan 51 bin kamu işçisinin sürgün edilmek istendiğine dikkat, çekti. "Sosyal haklar düşünülmeden, bu insanların aileleri, onlarm yaşamları hesaba katılmadan emekçiler sürgüne tabi tutuluyor" diyen Ekici, yeni yasama dönemi başlarken Meclisin torba yasayı tekrar görüşmesini ve emekçilerin lehine düzenlemeler yapılmasını talep etti. Torba yasanın eğer önlenmediği takdirde tarihin en büyük işçi sürgününe neden olacağını ifade eden Ekici, yeni seçilen milletvekillerinin işçilerin taleplerini yeniden gündeme getirmelerini istedi.
BUNUN ADI SÜRGÜN
"Bu kanun yerel yönetimlerde çalışan binlerce işçinin gözünde bir sürgün yasasıdır. Seçimler nedeniyle uygulaması 1 Ağustosa ertelenen kanuna dayanarak, erteleme kararma kadar da çok sayıda işlem yapılmış ve kanun gereği yapılan işlemler sonucunda* birçok yerel yönetimde işçiler çeşitli kurumlara gönderilmişlerdir" diyen Ekici, torba yasanın binlerce işçinin ücret ve sosyal hak kaybına uğramasına neden olacağını bildirdi. Torba yasarım yerel yönetim işçilerinin sürgününü düzenleyen 166. maddesi tümüyle ortadan kaldırılmasını talep eden Ekici, "İşçiler bugüne kadar çalıştıkları iş yerlerinde çalışmaya devam etmelidirler. Bugüne kadar kanuna dayanarak başka kurumlara gönderilen işçilerden eski kurumlarına dönmek isteyenlere de bu hak tanınmalı, dileyen işçi eski kurumuna dönebilmelidir" diye konuştu.