TEKGIDA-İŞ BAŞKANI MUSTAFA TÜRKEL: HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ ESASTIR!
Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına sert tepki göstererek, “Tüm dünya, Türkiye özelinde bir hukuk katliamına tanıklık etmektedir” dedi.

Türkel, yaptığı açıklamada, hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı ve milletin egemenliği ilkelerinin iktidar eliyle yok sayıldığını belirtti. “Seçilmişleri özgürlüğünden alıkoymak, görevden almak ve mal varlıklarına el koymak, milletin iradesine vurulmuş ağır bir darbedir. Kime yapılırsa yapılsın, kabul edilemez” ifadelerini kullandı.
Ekonomik kriz ve yoksulluğun derinleştiğine dikkat çeken Türkel, “İktidar sahipleri seçim kaygısıyla hukuksuz uygulamalara yöneliyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik ve çağdaş bir hukuk devleti olduğu unutulmamalıdır” dedi.
Türkel, siyasi parti liderleri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı başta olmak üzere tüm seçilmişler üzerindeki baskıların sonlandırılması çağrısında bulundu. “Biz işçiler olarak cumhuriyete, demokrasiye, laikliğe ve hukuka bağlılık andı içtik. Hukukun, özgürlüğün ve millet iradesinin egemen olduğu bir ülkede yaşamayı hak ediyoruz” diyerek hukuka ve sağduyuya davet etti.