ZEYTİNYAĞI SAĞLIKTIR
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EBSO Yağ Sanayi Meslek Komitesi üyesi sanayicilerle EBSO Sanayiciler Kulubü´nde düzenlediği basın toplantısında, “Zeytinyağı Sağlıktır” yazılı önlükler giyerek, tüketimin artırılması gerektiğini vurguladı.
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EBSO Yağ Sanayi Meslek Komitesi üyesi sanayicilerle EBSO Sanayiciler Kulubü’nde düzenlediği basın toplantısında, “Zeytinyağı Sağlıktır” yazılı önlükler giyerek, tüketimin artırılması gerektiğini vurguladı. Markalaşma ve ambalajlı üretimin yanı sıra her restoranda masalara zeytinyağı konulmasıyla tüketimin artacağını söyleyen Yorgancılar, bu konuda herkesten duyarlılık beklediklerini söyledi. Yorgancılar, sağlıklı nesiller için zeytinyağı tüketiminin büyük önem taşıdığını ifade ederek, Türkiye’de yıllık kişi başı zeytinyağı tüketiminin 1,5 litre olduğunu dile getirdi. Yunanistan’da 22, İtalya’da 12, Suriye’de 6 kilogram zeytinyağı tüketildiğini belirten Yorgancılar, şöyle konuştu: “Bizim 2023 yılı tüketim hedefimiz 6 litre. Bu rakam bile çok düşük. Zeytinyağı tüketimimizi artırmamız gerekiyor. Bunun için Avrupa’da olduğu gibi bütün restoranlarda zeytinyağı sunumu yapılmalı. Bu konuda bir çalışma yapacağız. Esnaf Odası ve Ticaret Odası üyesi restoranlarda zeytinyağının yer almasını sağlayacağız. Ambalajlar daha albenili hale getirilmeli. Marka sayısı da artırılmalı. Bunun yanında resmi dairelere zeytinyağı satın alınmalı. İlkokullardaki çocuklara süt ile birlikte zeytinyağı da dağıtılmalı. Ramazan paketlerine de mutlaka zeytinyağı konulmalı.” Yorgancılar, Marmara ve Ege bölgelerinin zeytinyağı üretiminin en fazla yapıldığı yerler olduğunu hatırlatarak, bugün tüm Türkiye’de zeytin ağacı varlığının 170 milyon olduğunu, 2023 yılında bu rakamın 450 milyona çıkarılmasının hedeflendiğini ifade etti.